Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

×

Notice

There is no category chosen or category doesn't contain any items
Rate this item
(1 Vote)

Μία νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη!

By Published September 02, 2020

"Λαξεύοντας τον νου κι αφήνοντας την καρδιά να οδηγεί το χέρι,

αποκαλύπτεται η μορφή του ξύλου και η ψυχή του ανθρώπου"
Μία νέα, ιδιαίτερη γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο X(y)lo, Wood Design Santorini. Είμαι ο Μιχάλης Αρβανίτης και υπηρετώ την τέχνη της γλυπτικής στο ξύλο. Έπειτα από ετοιμασίες πολλών μηνών και παρά τις αντιξοότητες της περιόδου, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Σας παρουσιάζω τον νέο μου χώρο-γκαλερί στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπου εκθέτω τα έργα μου.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για μένα
Ασχολούμαι με την ξυλογλυπτική τα τελευταία πέντε χρόνια. Εμπνεύστηκα και μαθήτευσα κοντά στους ξυλογλύπτες Παναγιώτη και Γιώργο Θάνο που εξειδικεύονται στα σκαλιστά έπιπλα καθώς επίσης είναι σημαντική στην πορεία μου η συμβολή του Μπέκου Παναγιώτη, εξαίρετου καλλιτέχνη της εκκλησιαστικής ξυλογλυπτικής.

Επειδή η τέχνη λειτουργεί και ως βιολογικός καθρέφτης, ο τόπος καταγωγής και δραστηριοποίησης μου, η Σαντορίνη, ένας τόπος με πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια, λιτά κι απέριττα δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής με περίτεχνα ξυλόγλυπτα τέμπλα, ασκεί μεγάλη επιρροή στην καλλιτεχνική μου έκφραση. Μου αρέσει να δουλεύω με μια ποικιλία ξύλων που το καθένα παρουσιάζει μοναδική πρόκληση, ώστε να δημιουργώ κάτι όμορφο που να ενισχύει επίσης την εσωτερική ομορφιά του ίδιου του ξύλου.

Τα έργα
Τα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που θα συναντήσει κανείς στη γκαλερί Xylo Wood Design Santorini, δεν είναι απλά αποκυήματα της έμπνευσης, του κόπου και του ταλέντου του καλλιτέχνη, αλλά κάτι πολύ παραπάνω… Το καθένα από αυτά έχει να σου πει μια ιδιαίτερη ιστορία, να σε παρασύρει και να σε ταξιδέψει σε έναν άλλον κόσμο, ονειρικό, γαλήνιο, εκλεπτυσμένο, γεμάτο συναισθήματα και εμπειρίες.

Από το φωτογραφικά ρεαλιστικό έως το αφηρημένο, από ανάγλυφη και διακοσμητική γλυπτική έως χάραξη γραμμάτων, η ξυλογλυπτική για τον Μιχάλη είναι ένα είδος χαράς: Η διάδραση του μέταλλου και του ξύλου, η φλούδα του κομμένου άκρου, οι ήχοι και οι μυρωδιές.

Facebook icon Instagram icon
Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της