Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

  • REUNION THE MUSICAL

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

×

Notice

There is no category chosen or category doesn't contain any items
Rate this item
(1 Vote)

Ημέρα Ευγένειας στο δρόμο όλο το χρόνο

By Published March 23, 2019

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στους Δρόμους διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου.

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2001. Στη συνέχεια υποστηρίχτηκε το 2007 από τους Responsible Young Drivers του Βελγίου. Υιοθετήθηκε από την Ε.Ε ως καμπάνια ενημέρωσης το 2008. Αποτελεί στην ουσία καμπάνια ενημέρωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, για τους κινδύνους που διατρέχουν όλοι οι χρήστες των δρόμων, από την επιθετική συμπεριφορά των οδηγών.

Στόχος της συγκεκριμένης μέρας, είναι να εμπεδώσει σε όλους τους χρήστες ότι η ευγένεια στο δρόμο, είναι πολιτισμός και πως θα πρέπει να γίνει στάση ζωής από όλους μας, κάνοντας την οδική ασφάλεια πράξη έκφρασης του πολιτισμού μας.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετέχει για 10η συνεχόμενη χρονιά στην καμπάνια ενημέρωσης «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο δρόμο» με την υποστήριξη της ΑΝ.ΔΩ, της ΡΟΔΙΑΚΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, προκειμένου να υιοθετήσουμε ως χρήστες του οδικού δικτύου, την ευγένεια στην οδική συμπεριφορά μας, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας, τη ζωή των συνεπιβατών μας και κατ΄ επέκταση όλων των υπολοίπων οδηγών που μοιράζονται τους δρόμους γιατί ο δρόμος ανήκει σε όλους μας.
Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε για να μπορούμε να αποφύγουμε μια επιθετική συμπεριφορά και να συμβάλουμε σε ένα πιο ασφαλές οδικό περιβάλλον.

Τι σημαίνει όμως ευγένεια στο δρόμο;
Σημαίνει, σύμφωνα με τη υιοθέτηση της καμπάνιας ότι «πολύ απλά τηρώ με ευλάβεια τον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, χωρίς να ξεχνώ πως :

 Ο δρόμος ανήκει σε όλους
 Πως ο κάθε ένας από εμάς, μπορεί ανά πάσα στιγμή να είναι πεζός, οδηγός, συνεπιβάτης, ποδηλάτης, μοτοσικλετιστής, παιδί στο δρόμο.
 Σημαίνει, πως διατηρώ απόλυτα τη συγκέντρωσή μου κατά την οδήγηση, δεν κορνάρω αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, προειδοποιώ πάντοτε τους άλλους οδηγούς για το που θέλω να κατευθυνθώ και σταθμεύω πάντα όπου επιτρέπεται, ποτέ όμως σε χώρους ΑΜΕΑ και πεζοδρόμια.
 Σημαίνει, πως δίνω προτεραιότητα σε οδηγό που προσπαθεί να με προσπεράσει,
 Σημαίνει, ότι δεν ανταποδίδω οποιαδήποτε πρόκληση και αποφεύγω οποιαδήποτε ένταση με άλλους οδηγούς.
 Σημαίνει, πως δεν ξεχνώ ότι ο δρόμος δεν είναι μια χώρα αγρίων, όπου εκείνοι που νοιώθουν δυνατοί και οδηγούν χωρίς σύνεση μπορούν και υπαγορεύουν το δικό τους νόμο
 Σημαίνει, ότι προσπαθώ να οδηγώ φιλικά προς το περιβάλλον και να διατηρώ το όχημά μου σε άριστη μηχανολογική κατάσταση
 Σημαίνει, ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά μου προκαλεί αντίδραση, εκνευρισμό και απόσπαση της προσοχής
 Σημαίνει, ότι ο θυμός μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα».
 Σημαίνει, ότι τα τροχαία συμβάντα οφείλονται στην επιθετική συμπεριφορά,
 Σημαίνει, ότι είναι ανάγκη να μάθουμε να μοιραζόμαστε δίκαια τους δημόσιους χώρους.
 Σημαίνει, ότι ο στόχος είναι να γίνουν οι δρόμοι ένας χώρος πολιτισμού και όχι μια αρένα επιθετικών συμπεριφορών.
 Σημαίνει, τέλος ότι στόχος είναι να γίνουν οι δρόμοι πιο ασφαλείς και η χώρα μας να θρηνεί λιγότερους νεκρούς από τα τροχαία δυστυχήματα

Φίλοι και Φίλες χρήστες του οδικού δικτύου
Ας ξεκινήσουμε από σήμερα να θεωρούμε τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων ως συνάνθρωπούς μας και όχι ως δυνητικά αντιπάλους μας.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί γνωρίζοντας ότι η ευγένεια δεν στοιχίζει, αντίθετα, βελτιώνει τη οδηγική μας συμπεριφορά για να κινηθούμε με ασφάλεια σε ένα περιβάλλον φιλικότητας και αλληλοσεβασμού. Η υιοθέτηση μιας ευγενικής συμπεριφοράς αφορά όλους τους χρήστες των οδών, τους οδηγούς, τους επιβάτες και τους πεζούς.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της