Πατάς και ακούς - you press and listen   

Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο-Viber 6970224530

 

Rate this item
(0 votes)

Μια ιδιαίτερη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στο Ζάππειο γεμάτη ποίηση

By Published October 01, 2018

Μια ιδιαίτερη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στο Ζάππειο γεμάτη ποίηση (και πολλά καινούργια τραγούδια)

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, αφιερωμένη στην μελοποίηση ποιημάτων από το συνθέτη Γιώργο Ανδρέου, απόλαυσαν οι θεατές που παραβρέθηκαν στο Ζάππειο το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Για το έργο του Γιώργου Ανδρέου μίλησαν οι ποιητές Γιώργος Χρονάς, Διονύσης Καρατζάς, Παρασκευάς Καρασούλος και Σπύρος Αραβανής, ενώ διαβάστηκε και κείμενο του Θοδωρή Γκόνη. Χαρακτηριστική υπήρξε η παρουσία του Στέλιου Μάινα, στην ανάγνωση ποιητικών κειμένων.

Τραγούδησαν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας και Κορίνα Λεγάκη, δίνοντας εξαιρετικές ερμηνείες στον λόγο σημαντικών ποιητών.
Ο Γιώργος Ανδρέου παρουσίασε τραγούδια (δισκογραφημένα και ανέκδοτα ακόμη) με μελοποιημένα ποιήματα και στίχους που συνομιλούν με τον ποιητικό Λόγο. Ανάμεσα τους δύο καινούργια τραγούδια, σε ποίηση Κικής Δημουλά και Μάνου Ελευθερίου, που περιλαμβάνονται στην (υπό έκδοση) νέα του δισκογραφική δουλειά, σε συνεργασία με τον Νίκο Ξυδάκη και ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη.

Η συναυλία στο Ζάππειο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου και της ανάδειξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018.

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της