Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

×

Notice

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στέφανος Μαλλιαρός - Δε σηκώνουν άλλο φόβο οι εποχές

By Published March 13, 2024

Στέφανος Μαλλιαρός - Δε σηκώνουν άλλο φόβο οι εποχές

Κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από το Ogdoo Music Group
Συμμετέχουν: Φώτης Ανδρικόπουλος/ Νίκος Γύρας/ Ελεονώρα Ζουγανέλη/ Βιολέτα Ίκαρη/ Δημήτρης Καρράς/ Χάρης Κατσιμίχας/ Νίκος Κολλάρος/ Γιάννης Κότσιρας/ Σωκράτης Μάλαμας/ Τάσος Νούσιας/ Εύα Ξένου/ Βάλια Σωμαράκη/ Τζώρτζια Κεφαλά/ Κώστας Τριανταφυλλίδης

Έναν χρόνο μετά την απώλεια του Στέφανου Μαλλιαρού, ενός αληθινού ήρωα της ζωής, κυκλοφορεί το άλμπουμ «Δε σηκώνουν άλλο φόβο οι εποχές» με ποιήματα του ίδιου, μέσα από την ομότιτλη ποιητική συλλογή που εκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022.
Τα εξαιρετικά ποιήματα ανέλαβαν να μελοποιήσουν οι καταξιωμένοι τραγουδοποιοί Νίκος Γύρας και Δημήτρης Καρράς ενώ δυο τραγούδια υπογράφει στιχουργικά η Λίνα Νικολακοπούλου κι ένα τραγούδι είναι σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.

Οι ερμηνείες των τραγουδιών είναι από τους: Φώτη Ανδρικόπουλο, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Βιολέτα Ίκαρη, Δημήτρη Καρρά, Γιάννη Κότσιρα, Σωκράτη Μάλαμα, Εύα Ξένου, Βάλια Σωμαράκη, Τζώρτζια Κεφαλά και Κώστα Τριανταφυλλίδη. Επίσης στο άλμπουμ θα ακούσετε και απαγγελία τεσσάρων ποιημάτων από τους Οδυσσέα Ιωάννου, Χάρη Κατσιμίχα, Τάσο Νούσια και Νίκο Κολλάρο.
Ήδη τραγούδια όπως η «Γαρδένια» με τη φωνή της Ελεονώρας Ζουγανέλη αλλά και «Το Θα» με τον Γιάννη Κότσιρα έχουν ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα που αγκάλιασαν αυτή την παραγωγή αμέσως!
Λίγα λόγια για τον Στέφανο…


Μεγάλωσε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής και ζούσε στην Ηλιούπολη. Εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρκετά νωρίς όμως, εγκατέλειψε το αντικείμενο αυτό για να ασχοληθεί με τις μεγάλες του αγάπες, τη λογοτε­χνία και τη συγγραφή.
Από το 2019 παρακολουθώντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο αφιερώθηκε στη στιχουργική. Δείτε την ανάρτηση του αδελφού του Γιάννη Μαλλιάρου:
Ο Στεφανος, ο αδερφος μου, ένας εκπληκτικός άνθρωπος, μοναδικός από κάθε άποψη, που έκανε τον κόσμο μας καλύτερο, δεν είναι πια κοντά κοντά μας.
Πρόλαβε όμως να φωτίσει και να επηρεάσει σημαντικά τις ζωές όλων μας, με το παράδειγμα που έδωσε και με το μεγαλείο της ψυχής του.

Στην πρώτη ποιητική συλλογή του Στέφανου Μαλλιαρού «Δε σηκώνουν άλλο φόβο οι εποχές» η Λίνα Νικολακοπούλου έγραψε στον πρόλογο:
Ο Στέφανος γράφει σαν να μην έχει χαλάσει οριστικά ο κόσμος γύρω μας. Ο δικός του πάντως ζεστός και ζωντανός εσωτερικός κόσμος είναι φανερό πως έχει τον πρώτο λόγο, όταν πιάνει το χαρτί και το μολύβι, ή το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, την ώρα της επιθυμίας για δημιουργία, για πλεύση στο αχανές των συνειρμών, των προβολών του είναι του, του ζευγαρώματος των ήχων των καταλήξεων των στίχων.
Έχουμε συναντηθεί ζωντανά και ψηφιακά πολλές φορές εδώ και τρία χρόνια, τις Δευτέρες κάθε εβδομάδας, όσο κρατούσαν οι κύκλοι των μαθημάτων – αφορμών για βάθεμα των καταδύσεων, για εξέλιξη του ύφους, για βελτίωση της τεχνικής και ενίσχυση της απαραίτητης πειθαρχίας και αφοσίωσης που απαιτεί η τέχνη της γραφής.
Η ευκολία του στο μέτρο και στον ρυθμό ήταν από την πρώτη στιγμή εμφανής. Αυτό που με ικανοποιεί με την πάροδο του χρόνου όμως είναι η εξέλιξή του και η συνεχής προσπάθειά του να αποκτήσει προσωπικό ύφος. Κάτι που είναι το μεγάλο ζητούμενο των ανθρώπων που γράφουν. Σαν να λέμε, το δακτυλικό αποτύπωμα.
Στο πρώτο του αυτό βιβλίο συναντά ο αναγνώστης τα πρωτογενή θέματα που τον απασχολούν καθώς και τις ανταποκρίσεις του πάνω σε ερεθίσματα – θέματα που έδινα στα μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο.
Τα τραγούδια κυκλοφορούν από το Ogdoo Music Group.

Βρείτε τα τραγούδια στις ψηφιακές πλατφόρμες:
Spotify: https://spoti.fi/3VkdB8R
iTunes/Apple Music: https://apple.co/4aaRCoK
Deezer: https://bit.ly/4a7ykkm
Υoutube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLMK4tD4Ie1riGsg-mmKrOSJQ0tedIlJeM

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μας σώζει.

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της