Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Νίκος Ξυδάκης και Όλια Λαζαρίδου Με μια αναπνοή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

By Published March 08, 2019

«Με μια Αναπνοή»

Όλια Λαζαρίδου – Νίκος Ξυδάκης
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Από την Τετάρτη 20 Μαρτίου ως και την Κυριακή 24 Μαρτίου
Διονύσιος Σολωμός 2019

«Με μια αναπνοή»… Μια ξεχωριστή παράσταση, μέσα από την οποία ζωντανεύει με τις αφηγήσεις και την ερμηνεία του Νίκου Ξυδάκη και της Όλιας Λαζαρίδου,το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στον ιδιαίτερο χώρο του φουαγιέ, από την Τετάρτη 20 ως και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019.

Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη, μέσα από ένα μοναδικό συνδυασμό Λόγου και Μουσικής.
Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο Λάμπρος του Διονυσίου Σολωμού, μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν τη σκοτεινή ιστορία του σαν ένα λαϊκό τραγούδι.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης,ο Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει, σαν έναν εσωτερικό μονόλογο,ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένα από τον ίδιο. Τον συνοδεύει στο κανονάκι η Έφη Ζαϊτίδου.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και οιπερσινές παραστάσεις στην αυλή του ΜΙΕΤ, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου και στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του Δ. Αθηναίων,ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες.

Γι’ αυτό το λόγο και μετά από παράκληση πολλών θεατών που δεν κατάφεραν να το δουν, «ο Λάμπρος», η Ευρυκόμη» και άλλες μορφές και εικόνες από το έργο του Διονυσίου Σολωμού, κατηφορίζουν στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα από τα ωραιότερα θέατρα της Ελλάδας. 

Έγραψε η Χάρις Ποντίδα στο Spirto.net… “… Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω, αλλά αυτό που μας παρουσίασαν έμοιαζε με ένα ενιαίο μεγάλο τραγούδι που είπαν δυο "συγγενείς" στην τέχνη τους καλλιτέχνες. Δύο αδερφές ψυχές που η λάμψη τους είναι φτιαγμένη από το ίδιο υλικό. Μην με ρωτάτε τι... Αν το ξαναπαίξουν να πάτε…”

https://tospirto.net/music/ive_seen/35036?fbclid=IwAR1_SIDunkvfygY1SpFMioChKTsljaLCMh2Ftj1kp7ZYaM07XCr9CB8o-sQ

«Με μια Αναπνοή»
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Φουαγιέ
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 20.03.19 ως και Κυριακή 24.03.19
Ώρα έναρξης: 21:00
Η παράσταση διαρκεί μία ώρα, περίπου.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ στην προπώληση και 14 ευρώ στο ταμείο τις ημέρες των παραστάσεων.Φοιτητικό / μαθητικό / ανέργων 10 ευρώ.

Προπώληση:
https://www.ticketservices.gr/

Eισιτήρια πωλούνται και στο ταμείο του ΔΘΠ και σε όλα τα συνεργαζόμενα, με την ticketservices, σημεία.

Οργάνωση:ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – Artway

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της