Τώρα στον αέρα
Loading...

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Rate this item
(1 Vote)

LOUTRAKI FESTIVAL 2019 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (26/7 - 10/8)

By Published July 17, 2019

LOUTRAKI FESTIVAL 2019

26 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου, το οποίο αποτελεί εδώ και 5 χρόνια θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, παρουσιάζει το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, η οποία θα διαρκέσει από τις 26 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου.

Δημιουργήθηκε το 2014 από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής, με τη συνεργασία του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, την εκπαίδευση, αλλά και την ποιοτική ψυχαγωγία.

Όπως αναφέρει ο Πελοπίδας Μαυρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ … «σπουδαίοι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες τίμησαν με την παρουσία τους το Loutraki Festival, συνέπραξαν με τα υψηλού επιπέδου μουσικά μας σύνολα, παρουσιάστηκαν ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, έγιναν σεμινάρια και διαλέξεις, πραγματοποιήθηκαν αφιερώματα σε σπουδαίες προσωπικότητες τής χώρας και αναδείχθηκαν νέοι χώροι πολιτισμού από άκρη σε άκρη του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων …».


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 26 Ιουλίου
Lemon, Θεατρική Παράσταση
Βραχίονας Λιμανιού | Ώρα 21.30
Εισιτήριο: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο

Η απίστευτη ιστορία του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Η παράσταση, που ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς όπου κι αν παρουσιάζεται, ταξιδεύει σε θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα. Δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ – τρομπετίστας) υποδύονται τους ρόλους των ανθρώπων που συνάντησε ο Χιλιαεννιακόσια όσα χρόνια έζησε αποκλειστικά μέσα στο πλοίο. Το πλοίο που τον γέννησε, τον μεγάλωσε, τον σκότωσε.

Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από αντιθέσεις σε μία διαρκή μετάβαση απ’ τη θάλασσα στη στεριά κι απ’ τη στεριά στη θάλασσα συνδυάζοντας το γέλιο με τη συγκίνηση, τη χαρά με τη νοσταλγία, το ανθρώπινο με το μεταφυσικό, το πραγματικό με το φανταστικό. Όπως ακριβώς συμβαίνει στην ίδια τη ζωή.

Σάββατο 27 Ιουλίου
21.30 Ι Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου
Ελληνικοί Χοροί του Μωρίς Μπεζάρ σε μουσική Θεοδωράκη
Η ομάδα κλασικού και σύγχρονου χορού της Έλενας Μιχαηλίδου παρουσιάζει τους Ελληνικούς χορούς του Μωρίς Μπεζάρ σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Ο ένθερμος φιλέλληνας Maurice Béjart γοητευμένος από την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη οργάνωσε την χορογραφία του εξυμνώντας την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Κυριακή 28 Ιουλίου
Χρήστος Θηβαίος – Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
Μαζί τους ο Χρήστος Νινιός
Πιάνο – πλήκτρα: Μάξιμος Δράκος
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου | Ώρα 21.30
Εισιτήριο: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο

Η περσινή συνεργασία του Χρήστου Θηβαίου με το Σύνολο Δωματίου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους καλλιτέχνες, όσο και στο κοινό. Γι’ αυτό και δεσμευτήκαμε να την επαναλάβουμε και φέτος έχουμε τη χαρά να τον φιλοξενούμε μαζί με την Φιλαρμονική του Δήμου μας στο Λουτράκι και όχι μόνο, μια που η έναρξη αυτής της συνεργασίας θα εγκαινιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, στις 17 Ιουλίου.

Αγαπημένα τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής σκηνής, αλλά και το προσωπικό ρεπερτόριο του Χρήστου Θηβαίου σε μια συναυλία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Μαζί τους ο δικός μας Χρήστος Νινιός!!

Πέμπτη 1 Αυγούστου
Sofita and the Blues Sisters
Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου| Ώρα 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Ένα μουσικοχορευτικό show στους ρυθμούς της Soul, Blues , Rock n Roll μουσικής που σίγουρα θα σας ταξιδέψει στον κόσμο των Blues Brothers, James Brown, Tina Turner, Elvis Presley και άλλων «Μάγων» της εποχής!

H Sofita (Σοφία Κωνσταντινίδου) τραγουδίστρια, χορεύτρια, χορογράφος με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό της (Διονύσης Σαββόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Οnirama, Μαρίνα Σάττι, Tonis Sfinos , Vertigo, Σπύρος Γραμμένος κ.α.) παρουσιάζει Τhe Blues Sisters!!!

Τρεις γυναίκες, τρεις τραγουδίστριες, τρεις χορεύτριες, καταξιωμένοι μουσικοί, εντυπωσιακά κοστούμια, σας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη στραςςςς!!!!
Τhe Blues Sisters came to town!!!

Παρασκευή 2 Αυγούστου
Σταύρος Σαλαμπασόπουλος
Λίμνη Βουλιαγμένης, Ypanema | Ώρα 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Ο πετυχημένος τενόρος, μαζί με την ορχήστρα του, ταξιδεύει στο διεθνές και εγχώριο ρεπερτόριο, συνδυάζοντας μοναδικά αγαπημένες επιτυχίες, ευφάνταστες διασκευές, όπερα και κινηματογράφο. Από τον Φρανκ Σινάτρα, τον Αντρέα Μποτσέλι και τον Μισέλ Λεγκράν στους μεγάλους έλληνες Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Μουζάκη, Μίμη Πλέσσα κ.α., κάνει μια μουσική περιπλάνηση γεμάτη νοσταλγία, συναίσθημα και καλοκαίρι!

Σταύρος Σαλαμπασόπουλος: τραγούδι
Γιώργος Τσοκάνης: πλήκτρα/ενορχηστρώσεις
Μαρίνα Τσοκάνη: πλήκτρα
Θοδωρής Χριστοδούλου: τύμπανα

Σάββατο 3 Αυγούστου
Gadjo Dilo, Beach Party
10 Χρόνια Gadjo Dilo, 10 Χρόνια Gypsy Swing!
Άγιοι Θεόδωροι, Παραλία Πευκάκια | Ώρα 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Πριν από 10 χρόνια έξι φίλοι με κοινή αγάπη για την Gypsy Jazz μουσική συναντήθηκαν. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo, το συγκρότημα που κατάφερε μέσα από τις διασκευές του, να συστήσει ουσιαστικά την Manouche μουσική στο ευρύ κοινό!

10 χρόνια αργότερα και μετά από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές που οι περισσότεροι κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει, αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σημαντικές συνεργασίες, οι Gadjo Dilo ξεκινάνε για άλλη μια φορά τα καλοκαιρινά τους ταξίδια. Σε κάθε σταθμό της μουσικής βόλτας τους θα ακούσουμε και κομμάτια από το τρίτο τους album , που αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019 και το οποίο θα αποτελείται κυρίως από πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος.

4 Ι 5 Ι 6 Αυγούστου
Opus 2019 – Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής I Brass Academy
Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου | Ώρες 10.00 – 20.00

Με βάση το υψηλό μουσικό επίπεδο των ορχηστρών και μουσικών μας στην ευρύτερη περιοχή και με στόχο να φέρουμε τους νέους κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνουμε τους ορίζοντες τους, αλλά και να καταστήσουμε το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσπίσαμε το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής – Opus, μέρος πια του Loutraki Festival. Ένα Φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ!

Επίσημοι προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης οι διεθνούς εμβέλειας μουσικοί: Otto Sauter (trumpet), Franz Wagnermeyer (trumpet), Dariusz Mikulski (horn) και Peter Korner (trombone).

Τρίτη 6 Αυγούστου
Opus 2019 – Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου
Αμφιθέατρο Ποσειδώνα, Wyndham and Ramada Hotel | Ώρα 21.30

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συμπράττει με τους διεθνούς φήμης σολίστες και προσκεκλημένους του Opus 2019: Otto Sauter (trumpet), Franz Wagnermeyer (trumpet), Dariusz Mikulski (Horn), PeterKörner (trombone) σε μια συναυλία με επιλεγμένα έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Τετάρτη 7 Αυγούστου
Ρίτα Αντωνοπούλου – Ορχήστρα Δωματίου Loutraki Festival
Συμμετέχει ο συνθέτης - κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Άγιοι Θεόδωροι, Θέατρο Μπεσκάκι | Ώρα 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Η Ορχήστρα Δωματίου δημιουργήθηκε από τους καταξιωμένους καθηγητές και μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου και φέτος στα πλαίσια του Loutraki Festival συναντά τη Ρίτα Αντωνοπούλου!

Μια από τις πιο αγαπημένες νεότερες ερμηνεύτριες τής ελληνικής μουσικής σκηνής, με ιδιαίτερο χρώμα στη φωνή και μια σκηνική παρουσία που σε καθηλώνει, συνεργάτης σημαντικών ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών, τραγουδάει μαζί με την Ορχήστρα και τον συνθέτη - σολίστα Μανώλη Ανδρουλιδάκη κομμάτια από όλο το φάσμα της ελληνικής σκηνής και του δικού της ρεπερτορίου.

Πέμπτη 8 Αυγούστου
Παρουσίαση Βιβλίου Χρήστου Νέζου: «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις μικρές Κυκλάδες»
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου Ι 21.30

Στον πηγαιμό για τη Νάξο...Ελάτε μαζί μου για ένα ονειρεμένο ταξίδι σε μεθυστικά αρώματα, εκρηκτικά χρώματα, μαγικές μυρωδιές, και παραδοσιακές πανάρχαιες γεύσεις της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Ελάτε σε έναν καταγάλανο παραδεισένιο τόπο, ευλογημένο με κάλλος και αρχαία σοφία. Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει! Ένα ταξίδι στον χώρο, στον χρόνο και στις χαρές του ουρανίσκου! Καλοτάξιδες θάλασσες και ούριοι άνεμοι λοιπόν!
Χρήστος Νέζος

Παρασκευή 9 Αυγούστου
Blues Festival
Πλατεία Αχίλλειον | Ώρα 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Ο πετυχημένος θεσμός συνεχίζεται για 6η χρονιά και φιλοξενεί τοπικά σχήματα όσο και καταξιωμένα συγκροτήματα του είδους!

Σάββατο 10 Αυγούστου
Βαγγέλης Γερμανός
Καλαβρία, Πίσια | Ώρα 21.30

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος εγκαινιάζεται στα Πίσια και φιλοξενεί έναν από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, τον Βαγγέλη Γερμανό!

Ο ροκ τροβαδούρος που συνδυάζει αρμονικά την ευαισθησία και τη ρομαντική διάθεση με την αντισυμβατική ματιά πάνω στη ζωή, με αρκετά από τα καλύτερα τραγούδια των τελευταίων 30 ετών (Κηπουρός, Κρουαζιέρα, Απόκληρος, Μπανιέρα, Δραπέτης, Γόησσα) στη μουσική του βαλίτσα, τις τρυφερές μπαλάντες που θυμίζουν καλοκαιρινά βράδια σε παραλίες με κιθάρα και άπειρες εμφανίσεις στο ενεργητικό του, έρχεται στο Loutraki Festival σε μια… «συλλεκτική βραδιά, εφ’ όλης της ύλης!

Πληροφορίες: www.loutrakifestival.com
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Προπώληση εισιτηρίων στα κάτωθι καταστήματα (έναρξη προπώλησης 2 Ιουλίου):
Λουτράκι: Χαρτομανία, Πρακτορείο Τύπου, Ύφος, BeeLoo
Κόρινθος: Βιβλιοπωλείο Οικονόμου
Ηλεκτρονικά στo www.ticketservises.gr
& στην Πανεπιστημίου 39, Αθήνα | Τηλ. 210 7234567.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της