Τώρα στον αέρα
Loading...

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Rate this item
(1 Vote)

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο www.radio-paris.gr

By Published May 09, 2018

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο Radio-Paris.gr την Πέμπτη 17 Μαίου στις 7 το απόγευμα

για μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Γραφιστική στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών και 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά). Στα 18 της ξεκινάει τα πρώτα μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί τις πρώτες επαγγελματικές δουλειές με διάφορα γκρουπ με ξένο ρεπερτόριο κυρίως. Δύο χρόνια αργότερα ξεκινάει κλασσικό τραγούδι και πραγματοποιεί και τις πρώτες εμφανίσεις εκτός Αθήνας.

Δισκογραφία – Συνεργασίες – Συμμετοχές:

Το 2000 και για δύο χρόνια συνεργάζεται με το Μίμη Πλέσσα, ερμηνεύοντας τραγούδια του συνθέτη σε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις.

Αμέσως μετά παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής και τραγουδιού με το Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος την εντάσσει στο δυναμικό της μουσικοθεατρικής του ομάδας Σπείρα-Σπείρα, στην οποία μένει για 2,5 χρόνια λαμβάνοντας μέρος στις παραστάσεις «Μπιμπερό», «On the road» και στα «Χορικά: Αιωνία θητεία στο κάλλος», παράσταση που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2006.

Το δισκογραφικό της ντεμπούτο είναι στο Cd «Πεθαίνοντας στην Αθήνα», της ομότιτλης ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη.

Το 2006 είναι η χρονιά σταθμός στην καριέρα της. Επιλέγεται μετά από οντισιόν από τον Θάνο Μικρούτσικο και ξεκινάει εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου μαζί με τον Γιάννη Κούτρα. Η συνεργασία της με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη είναι εξαιρετική και άφθαρτη στο χρόνο, καθώς συνεργάζεται μέχρι και σήμερα όντας η βασική του ερμηνεύτρια.

Το καλοκαίρι του 2007 ξεκινάει περιοδείες και η πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά έρχεται τον Οκτώβριο του ίδιου έτους με τίτλο «Για φωνή και ορχήστρα», η οποία περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου έλληνα συνθέτη, διασκευασμένα από τον ίδιο μόνο για έγχορδα και πνευστά. Η δουλειά ηχογραφείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ.

Οι εμφανίσεις συνεχίζονται στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη μαζί με το Μανώλη Μητσιά και ύστερα από μια νέα καλοκαιρινή περιοδεία καταλήγει στη Σφεντόνα.

Το Σεπτέμβριο του 2008 την προσκαλούν για μια συναυλία στην Ολλανδία όπου παρουσιάζει αποκλειστικά τραγούδια του Έλληνα συνθέτη.
Τον Οκτώβριο επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου μαζί με τους Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη, ενώ κυκλοφορεί η νέα της δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Πάμε ξανά απ' την αρχή", σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Τον Ιούνιο του 2009 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο ως σολίστ με τη συνοδεία του Θάνου Μικρούτσικου και της Καμεράτας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, παρουσιάζοντας τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές δουλειές με το συνθέτη, ενώ το Σεπτέμβριο παίρνει μέρος σε μια μαγική συναυλία στο Θέατρο Βράχων με τους Θάνο Μικρούτσικο, Υπόγεια Ρεύματα και Μίλτο Πασχαλίδη.
Το Νοέμβριο ξεκινά εμφανίσεις στις «Γραμμές» δίπλα στο Μανώλη Μητσιά, ενώ παράλληλα παρουσιάζει σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα μια μουσική παράσταση για πιάνο και φωνή, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το καλοκαίρι του 2010 η Ρίτα Αντωνοπούλου θα συμπράξει με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Γιάννη Κούτρα σε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

To Δεκέμβριο του 2010 εμφανίζεται στο Σταυρό του Νότου όπου παρουσιάζει την τρίτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Μια πόλη για δύο", στην οποία συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες.

Ο χειμώνας του 2011 τη βρίσκει να εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο του γυάλινου Cabaret στο γυάλινο μουσικό θέατρο στη μουσική παράσταση Cabaret "Βερολίνο Παρίσι - Nα θυμάσαι τι ξεχνάς" ,σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη μαζί με τον ηθοποιό Άγγελο Μπούρα.
Την ίδια περίοδο επίσης ήταν οι παραστάσεις "Ταξιδεύοντας με το Σταυρό του Νότου" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου, μαζί με τους Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Θωμαΐδη και Άννα Λινάρδου.

Το καλοκαίρι του 2012, έλαβε μέρος στην τραγωδία του Ευριπίδη "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" ως κορυφαία του χορού μαζί με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνά Χατζησάββα και Στέλιο Μάινα και πολλούς ακόμα σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Τον ίδιο χειμώνα τραγουδά στην παράσταση "Μαουτχάουζεν" στο θέατρο Badminton τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και στίχους Ιάκωβου Καμπανέλη και παράλληλα ξεκινάει μια τεράστια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με μια παράσταση για πιάνο και φωνή με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Τον Φλεβάρη του 2013 κλήθηκε για δυο παραστάσεις στο Ισραήλ στα πλαίσια ενός πανευρωπαϊκού φεστιβάλ για γυναικείες φωνές.
Το καλοκαίρι του 2013 πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία με αφετηρία το Ηρώδειο σε όλη την Ελλάδα, με τίτλο "Πάντα γελαστοί και γελασμένοι", με τους Θάνο Μικρούτσικο, Μανώλη Μητσιά, Δημήτρη Μπάση και Γιάννη Κότσιρα.
Το χειμώνα του 2013 ξεκινά νέα περιοδεία με το Θάνο Μικρούτσικο σε όλη την Ελλάδα με τίτλο "Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω", με τη προσθήκη του εξαιρετικού Θύμιου Παπαδόπουλου στα πνευστά.

Την ίδια περίοδο πραγματοποιεί περιορισμένες εμφανίσεις με τίτλο "Λυπήσου αυτούς δεν ονειρεύονται" στο Black is Alive της Θεσσαλονίκης, με τους Γιάννη Κότσιρα και Θάνο Μικρούτσικο.

Από το Γενάρη του 2014 εμφανίζεται στην κεντρική σκηνή στο Σταυρό του Νότου με το Θάνο Μικρούτσικο και το Γιάννη Κότσιρα.
Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πραγματοποιεί νέα μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο μαζί με τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κότσιρα και μια εξαιρετική ορχήστρα.

Τον Οκτώβριο με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ “Αόρατος” από τον Έλληνα συνθέτη, παραγωγό και ερμηνευτή Περικλή Κανάρη, παίρνει μέρος σε μια μοναδική παράσταση-αφιέρωμα στον καταξιωμένο στιχουργό, ποιητή και συγγραφέα Μάνο Ελευθερίου στο «Tribeca Performing Arts Center» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Μαζί της ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Λαμπρινή Καρακώστα και ο Γιώργος Καλούδης, όπου συνεργάστηκαν με κορυφαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων με Grammy Neil Dorfsman, John Benitez, Shane Shanahan και Ara Dinkjian.

To χειμώνα πραγματοποιείται η κυκλοφορία της τέταρτης προσωπικής δισκογραφικής της δουλειάς με τίτλο "Ζωή μου μην αργείς", σε στίχους και μουσική του Γιώργου Ανδρέου. Στο cd συμμετέχουν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Στα πλαίσια της παρουσίασης αυτής της δουλειάς πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον Γιώργο Ανδρέου.

Το καλοκαίρι του 2015 η Ρίτα Αντωνοπούλου συμμετέχει σε μια μεγάλη μουσική παράσταση με τίτλο "Άγιος ο έρωτας" σε όλη την Ελλάδα με τους Γιώργο Ανδρέου και Τάνια Τσανακλίδου.
Το χειμώνα του 2015 τραγουδά στην μεγάλη παραγωγή για τη ζωή του Νίκου Καββαδία "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου" στο θέατρο Badminton σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, δίπλα στους Στέλιο Μάινα, Σταύρο Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Κώστα Θωμαϊδη και Θάνο Μικρούτσικο.

Από το Γενάρη του 2016 ξεκινά προσωπικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση "Το ένα φέρνει το άλλο", την οποία συνεχίζει μέχρι και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.
Το καλοκαίρι του 2016 κάνει την πρώτη της συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη και πραγματοποιούν συναυλίες σε όλη τη χώρα.
Το Νοέμβριο του 2016 συμμετέχει στην εξαιρετική παράσταση 9 και 5 μαζί με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Οδυσσέα Ιωάννου, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, η απήχηση της οποίας οδήγησε σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.

Το Φεβρουάριο του 2017 πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Η Μήδεια του Έρωτα", σε κείμενα Κωνσταντίνας Βαρσάμη και σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη, η οποία παρουσιάστηκε στο Gazarte.

Το καλοκαίρι του 2017 συμμετέχει σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την πετυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου".

Το ίδιο διάστημα ερμηνεύει με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου το τραγούδι "Αυτά που έχουµε ζήσει" στο νέο του δίσκο, σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της